Социални Мрежи
Каталог

Вижте новите HEAD Speed ракети

12 април 2022
Вижте новите HEAD Speed ракети

Кои са най-продаваните ракети на HEAD? Отговорът е категоричен - Speed серията е вашият избор за най-предпочитана ракета измежду всички модели на HEAD.

Причините са много - като се започне от високото качество на използваните материали, премине се през множеството иновативни технологии и се завърши с перфектният микс от сила и контрол в ударите, които ракетите от Speed серията осигуряват.

Вижте тук всички нови модели HEAD Speed 2022

А през пролетта на 2022 г. от HEAD обявиха пускането на новите ракети от серията Speed. Каква е разликата, какво ново е добавено и какви са техническите параметри на различните модели? Отговорите на тези въпроси, както и още много друга полезна и интересна информация можете да научите в следващите няколко реда:

Кои са новите технологии и как помагат на играта ви:

Auxetic
"Auxetic" е най-новата технология в света на тениса и към момента се използва единствено в най-новите ракети на HEAD. Иновативният материал позволява много добър контрол в ударите, дори и когато не са ударени с идеалния център на ракетата, което води до повече увереност в играта и съответно подобрява представянето ви на корта.

Другo ценнo предимствo на новия материал "Auxetic" е свойството му ефективно да обира вибрациите при нанасянето на удар и съответно да намалява натоварването в китката, лакътя и рамото. Като цяло новите ракети с технологията "Auxetic" намаляват непредизвиканите грешки, увеличават контрола в ударите, редуцират натоварването в ръката и подобряват усета към топката по време на игра. 

Graphene Inside
Иновативният материал Graphene е разположен на стратегически подбрани позиции в конструкцията на ракетата, така че да подсили рамката и да осигури отлична стабилност. Друг положителен ефект от графена е оптимизиране на предаването на енергия по време на контакта с топката, което от своя страна води до по-силни и прецизни удари. 

Speed Pattern
При ракетите от серията "Speed" позицията на втулките на ракетата, и съответно начинът, по който е наплетен кордажът, осигуряват т.нар. "контролирана сила" - топката лети бързо, но в същото време това не става за сметка на контрола и ударите са пласирани там, където сте ги насочили.

Directional Drilling
Това е технология, която подобрява два ключови компонента - увеличава както силата в удара, така и размерът на Sweet spot-а - областта от кордажа, с която ако ударите топката, тогава ударът ви е с оптимална сила и контрол.

Speed Beam
"Beam" е термин на английски, с който се описва главата на ракетата. Ракетите от серията Speed са с типа глава "Speed Beam" - специална аеродинамична форма, при която при нанасянето на удар по топката се генерира повече мощ и съответно топката лети по-бързо. Този тип ракети са подходящи, ако искате да подобрите този компонент или просто обичатe атакуващия стил на игра и се стремите да завършвате разиграването с уинър.

Power Grommets
Специалните "Power" втулки подобряват ефективността на движението на самите корди и водят до повече сила в ударите.

Какви модели Speed ракети има и какви са разликите между тях:

Новият Speed 2022 включва пет модела ракети. Всички те са с размер на главата 100 кв. инча, а разликата е в тежестта:

  • Speed Pro - ракетата на Джокович, тежаща 310 грама
  • Speed MP - тежи 300 грама, с този модел също се състезават професионални тенисисти
  • Speed MP L - по-лека версия на MP варианта, тежи 275 грама
  • Speed Team - тежи 285 грама
  • Speed Team L - най-леката измежду всички Speed ракети, тежи 265 грама

Вижте тук всички нови модели HEAD Speed 2022