Тенис ракета Head Graphene 360+ Gravity S

  • Марка: Head
  • Кат. номер: 233841
439,00 лв. 395,00 лв.

Към ракетата получавате безплатно следните подаръци:
✓ кутия топки HEAD Championship
(стандартна цена 13,50 лв.)
✓ кордаж HEAD Lynx
(стандартна цена 25 лв.)
✓ наплитане на кордажа 
(стандартна цена 12 лв.)
✓ допълнителен грип HEAD 
(стандартна цена 4 лв.)
✓ безплатна доставка и застраховка транспорт


В началото на 2021 г. от HEAD пуснаха на пазара нова версия на "Gravity" серията, която включва един куп подобрения – използва се най-новия Graphene, а именно 360+ модификацията и са добавени две нови технологии "Sweet Zone" и "Elliptical Beam".

Head Graphene 360+ Gravity S е малко по-различна от останалите ракети от "Gravity" семейството. От една страна е направена от същите материали и технологии, на външен вид също е идентична. Единствената разлика е в размера на главата – 104 кв. инча за разлика от 100 кв. инча при останалите модели. Това на практика я прави по-подходяща за начинаещи тенисисти, които все още нямат толкова добре изградена техника.

Причина за това е малко по-голямата глава на ракетата, което означава по-голяма площ от кордажа и съответно по-лека и приятна игра с намален брой непредизвикани грешки. Към това прибавете и изключително подходящата тежест на ракетата – със своите 285 грама тя е точно толкова тежка, колкото специалистите препоръчват за ракета за начинаещи. 

Graphene 360+
HEAD са единствените, които използват иновативния материал графен в своите ракети, а от въвеждането му преди няколко години не спират да подобряват този и без това толкова успешен продукт. Най-новата версия е наречена „360+” и реално представлява добавянето на технологията „Spiralfiber“.

При нея специални усукани микровлакна, разположени в рамката на ракетата, намаляват деформацията ѝ по време на удар и осигуряват по-добра маневреност и в същото време добавят допълнителна доза сила в ударите ви. Това се дължи на факта, че трансферът на енергия при новия Графен е значително по-добър и това съответно води до споменатата по-горе повече сила без това да става за сметка на контрола и пласирането на ударите.

Материалът Graphene 360 обхваща изцяло ракетата - като започнете от дръжката, продължите към шийката и завършите с главата на ракетата. Този иновативен материал, известен като най-лекият и здрав материал в света, позволява на инженерите от HEAD така да разпределят тежестта в рамката на ракетата, че при нанасянето на удар да ви осигурят възможно най-добрия трансфер на енергия от ракетата към топката.

Sweet Zone
Благодарение на серия от иновации от HEAD успяват да разширят т.нар. “Sweet Zone” – това е област от кордажа, която стои встрани от идеалния му център. По принцип ако даден удар е нанесен с идеалния център на кордажа, то той е изключително прецизен и с много голяма сила. Но в реалността не винаги нанасяме чисти удари и тук идва ролята на „Sweet Zone” – колкото е по-голяма тази зона, толкова по-добре са контролирани ударите и са нанесени с по-голяма сила, въпреки че не са нанесени с идеалния център. Или казано накратко – колкото по-голяма е “Sweet” зоната, толкова по-голям процент са ни прецизните удари.

Elliptical Beam
Елипсовидната форма на главата на ракетата подобрява гъвкавостта и в същото време увеличава силата на удара.

 
Характеристики
Марка
Head
Размер на главата (кв. инча)
104
Тежест (гр.)
285
Наплитане
16x20
Баланс (мм.)
325
Дължина (инча)
27
Материал
Graphene 360+

Подобни продукти

Бърза поръчка Без формалности
Вашата поръчка е приета. Очаквайте обаждане!