Социални Мрежи
Каталог
  • Начало /
  • Новини /
  • Ракетите на звездите: Вижте с какви ракети играят професионалните тенисисти (част I - Babolat)

Ракетите на звездите: Вижте с какви ракети играят професионалните тенисисти (част I - Babolat)

12 февруари 2021

Ракетите на звездите: Вижте с какви ракети играят професионалните тенисисти (част I - Babolat)

Някога чудили ли сте се с какви ракети играят професионалните тенисисти? Кой е точният модел, колко тежи, каква е големината на главата? Ние от TennisMall.bg преди всичко сме фенове на тениса и като такива винаги са ни били интересни подобни подробности. Ако сте любопитни като нас по всяка вероятност следващите няколко реда ще са ви интересни.

В първата част на тази серия от Бюлетина на TennisMall.bg ще ви запознаем с ракетите на Babolat и звездите на тениса, които имат сключени договори с френската компания, a в бъдеще ще разгледаме и тези на HEAD и Wilson. Високия клас ракети на Babolat се делят на три серии Pure Aero, Pure Drive и Pure Strike:


Babolat Pure Aero - ракетата на Рафа Надал

"Pure Aero" серията е най-популярната от всички, а немалка заслуга за това има Рафаел Надал, който се състезава с Babolat Pure Aero, тежаща 300 грама и с размер на главата 100 кв. инча. Други известни тенисисти, играещи с точно този модел са Джо-Вилфрид Цонга, Танаси Кокинакис, Сам Куери и Беноа Пер.

Babolat Pure Aero се предлага в четири разновидности. Стандартната Pure Aero, с която на практика играят професионалните тенисисти, а освен това Team, Lite и Tour. Реално това са идентични модели по абсолютно всички показатели с изключение на тежестта. "Team" модификацията тежи 285 грама и е предназначена за любителите - било то начинаещи или напреднали, които намират професионалните ракети за прекалено тежки, но в същото време желаят да играят именно с този най-висок клас ракети. "Lite" модификацията, както подсказва самото име, е леката версия на Pure Aero серията и е предназначена за деца или дами с по-крехка физика, които намират останалите ракети за прекалено тежки. Със своите 315 грама "Tour" пък е най-тежката измежду всички.

Професионалисти, играещи с Babolat Pure Aero: Надал, Цонга, Оже-Алиасим, Кокинакис, Пер, Сок, Куери, Делбонис, Манарино

КЛИКНЕТЕ ТУК ЗА ВСИЧКИ РАКЕТИ ОТ PURE AERO СЕРИЯТА - ОПИСАНИЯ, ХАРАКТЕРИСТИКИ, СНИМКИ И ПРОМОЦИИ


Babolat Pure Drive

"Pure Drive" е изключително популярна и обичана серия, както сред любителите, така и сред професионалистите. С нея през годините са се състезавали едни от най-големите звезди на тениса, а в момента се използва от бившата №1 Каролина Плишкова и шампионката на Australian Open 2020 София Кенин. Любопитна подробност е, че на въпросния финал американката победи Гарбине Мугуруса, която също играе с Pure Drive. Мугуруса от своя страна пък е печелила титлите на Ролан Гарос и Уимбълдън. Като цяло Babolat Pure Drive е доста популярна и уважавана ракета сред професионалните тенисисти, но същото мнение се споделя и сред любителите. Самата ракета тежи 300 грама и е с размер на главата 100 кв. инча.

Съществуват няколко разновидности на този модел – всички са с размер на главата от 100 кв. инча и се различават единствено по отношение на тежестта:

✔ "Super Lite" е детският модел и тежи 255 грама
✔ "Lite" е леката версия и със своите 270 грама е смятана за типичната дамска ракета
✔ "Team" тежи 285 грама и е типичната ракета за начинаещи и напреднали любители, търсещи по-лекия вариант на ракетата на професионалните тенисисти. Но това не означава, че и професионалистите не играят с нея - Ким Клайстерс е най-яркият пример на тенис звезда, играеща с Pure Drive Team.
✔ "Tour" със своите 315 грама е най-тежката ракета в "Pure Drive" семейството.

Професионалисти, играещи с Babolat Pure Drive: Клайстерс, Мугуруса, Плишкова, Кенин, Путинцева, Фонини, Пуй

КЛИКНЕТЕ ТУК ЗА ВСИЧКИ РАКЕТИ ОТ PURE DRIVE СЕРИЯТА - ОПИСАНИЯ, ХАРАКТЕРИСТИКИ, СНИМКИ И ПРОМОЦИИ


Babolat Pure Strike - ракетата на Доминик Тийм

"Pure Strike" е сравнително нова серия ракети, а нейно лице е Доминик Тийм. Австриецът играе с 98-инчовата разновидност на модела и именно с нея на US Open 2020 спечели първата си титла от Големия Шлем. Сравнително малката глава на ракетата и тежестта от 305 грама я правят подходяща за напреднали любители, а повечето начинаещи ще изпитат трудности с нея, тъй като самата ракета изисква вече добре изградена техника.

Ако сте начинаещи ви препоръчваме модела "Pure Strike 100", който е доста близък с този на Тийм, но е с размер на главата от 100 кв. инча. А ако желаете малко по-лека ракета тогава варианти са "Pure Strike Team" (285 грама, 100 кв. инча) или най-леката версия "Pure Strike Lite" (265 грама, 100 кв. инча). Същестува и "Про" вариант – "Pure Strike Tour", тежащ 320 грама и с размер на главата от 98 кв. инча, но това е доста трудна ракета и определено не е за всеки.

КЛИКНЕТЕ ТУК ЗА ВСИЧКИ РАКЕТИ ОТ PURE STRIKE СЕРИЯТА - ОПИСАНИЯ, ХАРАКТЕРИСТИКИ, СНИМКИ И ПРОМОЦИИ