Социални Мрежи
Каталог

Падел

Цена
 лв.
 лв.
Марки
Тип продукт
Падел ракета за
Ниво на игра
Стил на игра
Играли ли сте ракетен спорт? 

Babolat е френска компания, създадена през далечната 1885 г. Още оттогава от Babolat предлагат качествени продукти за ракетни спортове, а в момента са един от световните лидери в екипировката за падел.

Още през далечната 2000 г. от Babolat започват да разработват продукти за падел, а скоро след това техни продукти се превръщат в любими както на абсолютно начинаещите, така и на някой от най-големите звезди в този спорт. Пример за това е бившият №1 Хуан Леброн, който достигна върховете в падела, играейки с ракета Babolat Technical Veron.

1875 г. - Началото
Специалист в обработката на естествени черва за колбаси, хирургически конци, хармонични музикални струни и стрелба с лък, компанията Babolat & Monnier, под ръководството на Пиер Бабола, изобретява първите естествени кордажи за ракети. Това става една година, след като "бащата на тениса" Уолтър Клоптън Уингфийлд създава първите правила за тенис на корт. Малко след това е рождената дата и на бадминтона. По този начин Babolat става първата компания в света, специализирана в ракетните спортове. 

1925 г. - Babolat VS: първи печеливш удар
След като използва овчи и след това крави черва, Babolat започва да работи върху устойчива алтернатива, за да отговори на търсенето на по-фини кордажи. След като поема бизнеса от баща си, през 1925 г. Алберт създава серията VS. Натурален и революционен, този тип кордаж добива популярност, след като се използва от френските тенис „мускетари“ (Жан Боротра, Жак Брюньон, Рене Лакост и Анри Коше) и Сузан Ленглен. Почти век по-късно VS остава глобален еталон в света на ракетните спортове, а с този тип кордажи са спечелени повече от 100 турнира от Големия шлем.

1950-те години - Светът като игралното поле на Babolat...
През 50-те години тенисът вече се е превърнал в наистина глобален феномен. Съзнавайки колко е важно да присъстваш навсякъде, където се играе тенис, Пол Бабола изгражда международна мрежа за продажба на дребно за своите продукти. Мигновен хит, Babolat бързо се превръща в глобални име и се използва от тенисисти от целия свят, включително в Аржентина, Германия, Италия, Съединените щати, Скандинавия, Източна Европа, Австралия и Япония.

1960-те години - Пробивът
60-те години на миналия век бележат повратна точка в историята на Babolat - това е периодът, в който френската компания лансира пълна гама аксесоари за ракети, включително кожени и синтетични грипове. Това е такъв успех, че нов глагол навлиза в спортния лексикон: „да баболизирам". Дървените ракети сега трябва да се държат в преса, след като струните са „баболизирани".

1980-те - Борг: глобалният идол на Златната ера на световния тенис
Бьорн Борг, със 100 победи зад гърба си, включително 11 турнира от Големия шлем, прави това използвайки кордажи от серията Babolat VS. Борг се превръща в тенис рокзвезда, заедно с имена като Артър Аш, Мартина Навратилова, Джими Конърс и Джон Нюкомб. Пол Бабола дори връчва на шведския шампион заслужено златно VS. Babolat също променя логото на марката върху своите кордажи, добавяйки двойна линия в долната част на кордажа .По този начин играчите винаги знаят, че ракетата е с кордаж Babolat, независимо от марката на самата ракета.

1994 г. - Повратна точка в играта
1994 г. бележи повратна точка в историята на марката. След повече от век на върха на пазара на аксесоари за кордажи и ракети, Babolat пуска първите си ракети за тенис. Първоначално във Франция, скоро се предлагат и на пазара в Испания (1995), Италия (1996), Австрия (1997) и Германия (1998), преди да завладее страни по света, включително Япония през 1999 г. и Съединените щати през 2000 г. Оттогава, Pure Drive се превърна в емблематична и най-продавана ракета в международен план.

1995 г. - Бадминтон: Babolat разширява своите хоризонти
След  триумфа си в тениса, Babolat създава първите си ракети за бадминтон. С оборудване, адаптирано както за клубни играчи, така и за професионалисти, и гамата си за деца и училища, Babolat се радва на успех след успех и сега е една от водещите марки в Европа.

2000 г. - Падел: двойна победа
Винаги в търсене на нови тенденции в спорта с ракети, Babolat забелязва изгряваща звезда: Падел - нов спорт, подобен на тениса, популярен в Испания и Централна и Южна Америка. Марката добавя първата си ракета към своите съществуващи аксесоари и стимулира растежа на спорта. Babolat също пуска Sensor - нова гама от фино настроени машини за наплитане на кордаж за бадминтон и тенис ракети.

2005 г. - Надал: възходът на един уникален шампион
Младият испански тенисист Рафаел Надал играе с ракети и кордажи Babolat от 9-годишна възраст. Само на 19 години Рафа печели първата си титла от Големия шлем на Откритото първенство на Франция с ракетата Babolat Aero Pro Drive. Анди Родик - американски тенисист и номер 1 в световната ранглиста по това време, избира тенис обувки Babolat Propulse в допълнение към ракетата Pure Drive и хибридните кордажи Pro Hurricane Tour & VS. Това му помага, за да постигне световния рекорд за най-бърз сервис: 249 км/ч!


2021 г. - Хуан Леброн, №1 в света на падела за трета поредна година

Каква година беше за нашия испански играч Хуан Леброн! Освен че спечели първата си световна титла с Испания и първия си Мастърс, Хуан също завърши годината като играч номер едно в света на падела за трета поредна година. Хуан обича да играе с ракета Babolat Technical Viper и заедно със своя сънародник, Але Галан, доминира в света на падела повече от всякога.

Различните продукти за падел на Babolat можете да разгледате тук:

 

Филтри
Подреди по