Социални Мрежи
КОЛИЧКА 0
продукта
Количката е празна
Каталог

Pure Drive серия

Цена
 лв.
 лв.
Марки
Размер на главата
Тежест
Грип

Тенис ракети Babolat Pure Drive


Експлозивна сила - серия тенис ракети помагащи ви да генерирате сила в ударите си без това да става за сметка на контрола. Така накратко от Babolat описват ракетите от серията Pure Drive. Към това прибавете и по-голям "Swetspot" - зона от корджа, с която ако ударите топката, тя лети по-силно и има по-добър контрол. 

От Babolat са се постарали да предложат пълна гама тенис ракети подходящи за всеки вкус и предпочитания. Ето и накратко кои са основните отличителни черти на различните модели тенис ракети от серията Pure Drive: 

  • Babolat Pure Drive - това е класическия 300-грамов модел с размер на главата 100 кв. инча
  • Babolat Pure Drive Team - тук размерът на главата отново е 100 кв. инча, но тежестта е малко по-ниска - 285 грама
  • Baboalat Pure Drive Lite - отново размерът на главата е 100 кв. инча, но ракетата тежи 270 грама. Често е определяна като типична дамска ракета, но понякога е предпочитана и от мъже, които просто искат малко по-леки ракети
  • Babolat Pure Drive Super Lite - това е най-леката ракета в семейството на Pure Drive. Тежи само 255 грама и на практика е подходяща за тийнейджъри правещи прехода от детските към ракетите за възрастни. 
  • Babolat Pure Drive Tour - е с технически параметри, които я правят неподходяща за начинаещи, но в ръцете на напреднали тенисисти с добра техника ракетата се превръща в истинско оръжие, предлагащо ефективна комбинация от сила, контрол и маневреност. Като стана въпрос за техническите параметри, ето ги и тях - 100 кв. инча размер на главата и тежест от 315 грама. 

Ракетите Babolat Pure Drive са направени от висококачествени материали и включват иновативни технологии, които помагат на представянето ви на корта. Кои са те и как правят това можете да научите тук:

FSI Power Technology
FSI Power Technology (Frame and String Integration) е специален начин на взаимодействие между рамката и кордажа, ефектът от който е лесно генериране на сила в ударите. Използвани са и малко по-продълговати втулки, които пък подобряват контрола и "обуздават" тази сила, давайки ви възможност по-лесно да пласирате топката в корта и да допускате по-малко грешки.

HTR System
HTR System (High Torsional Rigidity) е нова технология, която на практика осигурява впечатляваща експлозивност и много мощ в ударите ви.

SWX Pure Feel
Иновативен материал разработен при съвместното партньорство между Babolat и SMAC (френската държавна космическа агенция). Материалът се използва при изработката на космически модули и е известен със способността си да абсорбира вибрациите. При тенис ракетите ефектът му се състои в това, че намалява вибрациите получаващи се вледствие на контакта с топката по време на удар и намалява натоварването върху ставите и сухожилията на ръката, с която държите ракетата.

Elliptic Frame
Елипсовидната форма на рамката добавя устойчивост на усукване и огъване (с 20% повече в сравнение със стандартните ракети), и в същото време увеличава силата на удара.

Филтри
Подреди по