Социални Мрежи
Каталог

Pure Aero серия (Надал)

Цена
 лв.
 лв.
Марки
Размер на главата
Тежест
Грип

Тенис ракети Babolat Pure Aero

"Pure Aero" e най-популярната серия ракети на Babolat и за мнозина любители на тениса това е най-добрата ракета измежду абсолютно всички останали - без значение дали Babolat или друга марка! Причината за тази позитивна оценка е, че тенис ракетите Babolat Pure Aero са комплексни ракети, които се грижат за всеки един компонент от играта - с тях лесно генерирате сила и топспин, дават ви отличен контрол, намаляват до минимум натоварването в китката, ръката и лакътя. Също така ракетите от серията Babolat Pure Aero са направени от най-добрите материали и използват един куп иновативни технологии подпомагащи представянето ви на корта. 

Това са част от причните, накарали самият Рафаел Надал да се спре именно на тази серия. Всъщност през цялата си професионална кариера Рафа е играл само и единствено с ракети Babolat Pure Aero. 

Има няколко разновидности ракети Pure Aero: 

  • Babolat Pure Aero - класическият вариант, с които се сътезава Рафа е с размер на главата 100 кв. инча и тежи 300 грама
  • Babolat Pure Aero 98 - харакетрното за този модел е, че размерът на главата е 98 кв. инча. Ракетата тежи 305 грама и това е моделът, с който се състезават имена като Карлос Алкарас, Феликс Оже-Алиасим и Холгер Руне. 
  • Babolat Pure Aero Team - този модел е предназначен за тези от вас, които намират горните модели за прекалено тежки. Team модификацията тежи 285 грама, размерът на главата е 100 кв. инча и като цяло е в т.нар. Златна среда по отношение на техническите параметри препоръчвани за любители тенисисти
  • Babolat Pure Aero Lite - това е най-леката измежду всички ракети в семейството на Pure Aero. Тежи 270 грама и е предназначена за всички от вас, които търсят лека и маневрена ракета. 

Ракетите Babolat Pure Aero са направени от висококачествени материали и включват иновативни технологии, които помагат на представянето ви на корта. Кои са те и как правят това можете да научите тук:

 

Aero Modular3
Третата версия на изключително успешната технология Aero Modular подобрява още повече аеродинамиката на ракетата, което води до по-голяма скорост при нанасянето на удар и съответно по-голяма сила в него. Това се постига чрез оформянето на различни профили по цялата дължина на рамката на ракетата като всеки един от тях е стратегически разположен така, че да намаля въздушното съпротивление.

FSI Spin Technology
FSI е технология, при която, благодарение на специално разработеното от Babolat взаимодействие между кордажа и ракетата, се постигат три неща, помагащи на играта ви:

1. Подобрение на контрола върху удара и пласирането му по корта.
2. Промяна на разположението на "woofer зоната", водещо до по-добър усет при игра.
3. Размерът на т.нар. "Суитспот" е увеличен . Това е областта от кордажа, с която ако бъде нанесен удар, тогава той е с най-добра насоченост, най-добър контрол и най-голяма сила.

Към това добавете и малко по-продълговати втулки, през които минава кордажа (втулките на 6 и 12 ч.), а това допринася допълнително за по-лесното генериране на топспин в ударите ви.NF2-Tech
Ленени втулки, разположени на стратегически подбрани позиции в рамката на ракетата. Абсорбират вибрациите и намаляват натоварването в китка, лакът и рамо.

SWX Pure Feel
Иновативен материал разработен при съвместното партньорство между Babolat и SMAC (френската държавна космическа агенция). Материалът се използва при изработката на космически модули и е известен със способността си да абсорбира вибрациите. При тенис ракетите ефектът му се състои в това, че намалява вибрациите получаващи се вследствие на контакта с топката по време на удар и намалява натоварването върху ставите и сухожилията на ръката, с която държите ракетата.

Филтри
Подреди по